Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΩΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ 35.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Επιτάχυνση της συνταξιοδότησης όσων δημοσίων υπαλλήλων πρόκειται να αποχωρήσουν το 2016 και το 2017 εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε πρόωρη έξοδο, με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα βασικά σενάρια τα οποία είναι τα εξής: 


1. Μείωση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο τη διετία 2013-2014. 
2. Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017. 
3.Συζητείται ακόμα το σενάριο να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή της αξιοποίησης του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση σε όσους το δικαιούνται. 

Μετά το τέλος της ημερομηνίας που θα οριστεί, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης από τους δημοσίους υπαλλήλους των συκγεκριμένων μέτρων. 
Το οικονομικό όφελος από τη “συνταξιοδοτική ωρίμανση”, αναμένεται να φτάσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραπάνω σενάρια αναμένεται να τεθούν υπόψη της τρόικας τις επόμενες μέρες.
 πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: