Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς σήμα τελών κυκλοφορίας πάνω από 80.000 Ι.Χ.!

Πάνω από 80.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν εντοπιστεί ηλεκτρονική σελίδα του taxisnet επειδή εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο αριθμός των οχημάτων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας θα ξεπεράσει τα 100.000, καθώς η διαδικασία για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.Ο τρόπος με τον οποίο εντοπίζονται τα Ι.Χ.είναι ο εξής:  
Κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων “τρέχει” ένα ειδικό πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων. 

Συγκεκριμένα, διασταυρώνονται τα στοιχεία οχημάτων που δηλώνουν στη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι ότι κατέχουν με τα στοιχεία από το αρχείο καταβολής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ βάσει των στοιχείων πληρωμής των τελών που έχει συλλέξει από τράπεζες και τα δημόσια ταμεία στις εφορίες. 
Όταν εντοπίζεται ένα όχημα για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τότε στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος του ιδιοκτήτη ενσωματώνεται ειδοποίηση με την οποία καλείται ο τελευταίες να προσέλθει στην εφορία. 
Εκεί θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβάλει το τέλος (π.χ. έχει μεταβιβάσει το αυτοκίνητο) και να υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις για τη μη πληρωμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: