Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ


Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση, ενόψει του νέου πακέτου σκληρών μέτρων, κορυφώνονται, ένα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας έρχεται να ταράξει τα νερά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, οι πιστωτές μας θεωρούν ότι οι στόχοι που θέτει η Αθήνα για τη μείωση του χρέους της, δεν είναι εφικτοί.
Με άλλα λόγια οι θυσίες του ελληνικού λαού μέχρι στιγμής πάνε χαμένες και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με τις περικοπές που έρχονται.
“Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός”, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020, ποσοστό που θεωρείται βιώσιμο για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Handelsblatt, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2016. Παρά τους “ψιθύρους” των τροϊκανών πάντως, οι ελεγκτές φέρεται ότι επιμένουν σε μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση στην Ελλάδα.
Το νέο πακέτο μέτρων, αναμένεται να έρθει στο τέλος του μήνα προς ψήφιση στη Βουλή και μάλιστα με τη μορφή ενός μόνο άρθρου, γεγονός που ήδη προκαλεί πολλές αντιδράσεις.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: