Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν τους Εφτανε η προσφυγιά-Φθηνό εργατικό κεφάλαιο για την Τουρκική Γεωργία

Η δημοκρατική Τουρκία εξέλαβε ως δώρο θεού τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Αντέμπ και τους χρησιμοποιεί ως εποχιακούς εργάτες σε αγροτικές εργασίες (συλλογή ).
Απο τους 8,256 πρόσφυγες οι 2000 απασχολουνται σε αγροτικές εργασίες απο τις 9 το πρωι ως τις 5 το απόγευμα κατόπιν άδειας που του χορηγούν οι αρχές του καταυλισμού.
Η απασχόληση τους έγινε κατόπιν αιτήματος τους για να εξασφαλίσουν τα προς το ζήν και τους αποφέρει απο 3,93 Ευρώ- 5,68 Ευρώ την ημέρα (9-13 Λίρες Τουρκίας) 

3 σχόλια: 

Nativist είπε... Είχα γράψει παλαιότερα, ότι η Τουρκία ποτέ δεν δίδει πολιτικό άσυλο, ούτε δέχεται μετανάστες στο έδαφός της, αν δεν έχει συμφέρον απ' αυτό. Ιδού η απόδειξη. Διαφορετικά, δεν θα τους επέτρεπε ούτε την είσοδο. Από συμφέρον, βέβαια, κινήθηκε και η Ελλάδα, λόγω φτηνού εργατικού, αλλά η κατάσταση ξέφυγε, λόγω χαλαρότητας. Σε καμμία περίπτωση, η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία. 5 Σεπτεμβρίου 2012 2:15 μ.μ. 
Χρήστος Χ... είπε... Δηλαδή πιστεύεις ότι δέχτηκαν όλους αυτούς στο έδαφός τους,μόνο και μόνο για φθηνά εργατικά χέρια στα χωράφια; 5 Σεπτεμβρίου 2012 3:02 μ.μ. 
 Nativist είπε... Ναι, εκτός κι αν υπολογίζουν και σε άλλα πολιτικά οφέλη. Από φιλανθρωπία, ή έστω συμμόρφωση στις επιταγές του ΟΗΕ, σίγουρα δεν το έκαναν. Γιατί να το κάνουν τώρα, αφού δεν το έχουν κάνει ποτέ στο παρελθόν, απ' ό,τι γνωρίζω. 5 Σεπτεμβρίου 2012 3:24 μ.μ. 

πηγη : Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: