Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

PICK στην Πάτρα, 30 Σεπτέμβρη!

Όλα είναι έτοιμα για το 4o Patras International circuit for Karting, το περίφημο PICK που θα λάβει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη 29-30/9 στους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας πέριξ της πλατείας Γεωργίου.

Χτες παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος συνέντευξη Τύπου σχετικά. Σ’ αυτή παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Αθανασέκος (ΕΛΠΑ / εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτων), Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας ΛΟΥΞ, εκπρόσωπος του Μεγάλου Χορηγού), Γιάννης Κουτσουράκης (εκπρόσωπος της ΕΚΟ, Χορηγού της διοργάνωσης), Θεόδωρος Δούρος (Διευθύνων σύμβουλος της DUR, Χορηγού του PICK), Δημήτρης Χιωτίδης (Αλυτάρχης του Αγώνα) και ο Κωνσταντίνος Κατσαίτης (Αντιπρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών).

Ο Δ. Αθανασέκος αναφέρθηκε στον θεσμό και την πρωτοτυπία που τον διακρίνει, καθώς το αγωνιστικό μέρος είναι χωροθετημένο στους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν από την πρώτη χρονιά του PICK και εξακολουθούν να επιδεικνύουν μέχρι σήμερα, ώστε να διοργανωθεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι στην διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 80 οδηγοί, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα του αθλήματος από το εξωτερικό όπως αυτό του Ντέιβιντ Φορ. Στην Πάτρα θα βρίσκεται και ο Αντώνης Βώσσος, που αγωνίζεται με PORSCHE GT3 CUP για να συμμετάσχει στον αγώνα καρτ. Ο διευθυντής marketing της ΛΟΥΞ επισήμανε το ενδιαφέρον του Τύπου -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για το PICK στην Πάτρα το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου, και ανέφερε ότι τους αγώνες θα καλύψουν και ξένες δημοσιογραφικές αποστολές. Με την παράλληλη ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου, ο Μαρλαφέκας τόνισε ότι η Αχαΐα αναδεικνύεται σε κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, και συνέδεσε το θεσμό με την προσπάθεια των τοπικών φορέων για την δημιουργία Αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα.

Ο Κωνσταντίνος Κατσαίτης, αντιπρόεδρος του Π.Ο.Π., αναφέρθηκε στο Σιρκουί Ποδηλασίας που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, με χορηγό τη MED FRIGO Α.Ε., και στο οποίο έχουν δηλωθεί 80 συμμετοχές. Άλλο ένα ρεκόρ που καταρρίπτει η φετινή διοργάνωση είναι στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 οδηγοί χάρη στη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Οδηγών Καρτ Ελλάδας, ο οποίος στηρίζει ενεργά και ανιδιοτελώς την αγωνιστική προσπάθεια των μικρών αθλητών.
 Ενηµέρωση για το αγωνιστικό πρόγραµµα παρέχεται από την επίσηµη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.pickpatras.gr).

Έχοντας παραβρεθεί προσωπικά τα προηγούμενα χρόνια στο δεύτερο και τρίτο PICK προτείνω ανεπιφύλακτα μια εκδρομή στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Θα μας βρείτε εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: