Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΕΑΒ: Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ με εντολή Σταϊκούρα

Σε συνέχεια της άσκησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης 

Tην παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ), ζήτησε και έλαβε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέχεια της άσκησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης στα μέλη της διοίκησης της εταιρείας από τον Επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκτός από το μέλος του ΔΣ και πρώην στέλεχος της εταιρείας, η περίπτωση του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Για το συγκεκριμένο μέλος κινήθηκε η διαδικασία παύσης του από μέλος του ΔΣ. Η αντικατάστασή του, όπως και των άλλων μελών του ΔΣ, ούτως ή άλλως, έχει δρομολογηθεί από τις 30/7/2013 και η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει ορισθεί για την 28/08/2013.
Συνεπώς, το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη του ζητήματος, ενεργώντας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της φήμης της εταιρείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή του».

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: