Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχεται εθελουσία για 2.000 υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας (ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ)

Ερχεται εθελουσία για 2.000 υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας Το τελικό ΟΚ για την εθελουσία της Εθνικής αναμένεται να δοθεί από την DG com αργότερα μέσα στον μήνα, όταν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν θα επισκεφθούν τη χώρα μας και θα έχει συναντήσεις με τις τράπεζες για τα επιχειρησιακά τους σχέδια.
H συζήτηση που θα διεξάγουν οι ελληνικές τράπεζες, με τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα αφορά τις δεσμεύσεις των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων που θα περιληφθούν μέσα στα πενταετή επιχειρησιακά πλάνα. Η εθελουσία της Εθνικής εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 2.000 το προσωπικό της τράπεζας. Η έγκριση εκτιμάται πως θα δοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής διευθυντής της DGCom, κ. Κούπμαν, έρχεται στις 18 Σεπτεμβρίου για ένα νέο γύρο διαπραγμάτευσης σχετικά με τα πενταετή σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Αλλωστε η έγκριση του προγράμματος εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας έχει καθυστερήσει και η περαιτέρω καθυστέρησή του επιβαρύνει την τράπεζα με σημαντικό λειτουργικό κόστος το οποίο υπολογίζεται περί τα 10 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα αυτό είχε ουσιαστικά ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά είχε διακοπεί στον απόηχο της συμφωνίας συγχώνευσης με τη Eurobank.
ΚΙΝΗΤΡΟ <<Στη συνέχεια η DGcom δεν επέτρεψε την εξέλιξή του προκειμένου να ολοκληρώσει γύρο συζητήσεων με την τράπεζα για κάποιες από τις πτυχές του προγράμματος που θεωρείται ιδιαίτερα γενναιόδωρο. Το κίνητρο για την πρόωρη αποχώρηση των εργαζομένων στην τράπεζα εκτιμάται ότι φθάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ μεικτά.
Οι εργαζόμενοι θα λάβουν χρήματα πλέον της αποζημίωσής τους με κίνητρα τα οποία συνδέονται με την ηλικία τους. Άλλωστε η μείωση του λειτουργικού κόστους για τις τράπεζες αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προκειμένου να εγκριθούν από την Dgcom τα σχέδια αναδιάρθρωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκεται η αποχώρηση του 15% του προσωπικού της τράπεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: