Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πραγματικές αιτίες του σχεδιαζόμενου πολέμου στη Συρία...

Ουσιαστικά πρόκειται για τον έλεγχο της Μέσης και Άπω Ανατολής – όπου η Μέση Ανατολή είναι το κλειδί για την «κατάκτηση» της Ευρώπης, καθώς επίσης της Ασίας. Για παράδειγμα, η Κίνα είναι απόλυτα εξαρτημένη από το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας – όπως επίσης πολλές άλλες ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, η ηγεμονία στην «Ευρασία» (το όνειρο του Χίτλερ), προϋποθέτει τον έλεγχο της διακίνησης του πετρελαίου, του φυσικού αερίου επίσης, όπως και την πρόσβαση στις μεγαλύτερες περιοχές εξόρυξης του – με το πολιτικό σκέλος να ολοκληρώνεται από τις προσπάθειες προστασίας του Ισραήλ, με δεδομένο το ότι οι Εβραίοι ελέγχουν ολόκληρο το αμερικανικό και, κατ’ επέκταση, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μία επόμενη αιτία του σχεδιαζόμενου πολέμου είναι το τεράστιο, συνεχώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. – όπου, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το χρέος της υπερδύναμης θα αυξηθεί από 6,7 τρις $ πριν από μόλις δέκα χρόνια, στα 17,6 τρις $ στο τέλος του 2013. Το χρέος αυτό είναι αδύνατον ποτέ να αποπληρωθεί – ενώ η εξυπηρέτηση του (τόκοι των ομολόγων) είναι ήδη πολύ δύσκολη (το επιτόκιο δανεισμού αυξήθηκε ραγδαία, πλησιάζοντας πλέον το 3%).

Ένας τρίτος λόγος είναι το δολάριο, η ισοτιμία του οποίου, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να είναι ήδη 1:2 σε σχέση με το ευρώ, παρά τα προβλήματα της Ευρωζώνης – επειδή έχουν εκδοθεί (τυπωθεί) τεράστιες ποσότητες νέων δολαρίων, χωρίς αντίκρισμα. Ας μην ξεχνάμε δε ότι το δολάριο, όπως και ο χρυσός, ισχυροποιείται παραδοσιακά σε περιόδους πολέμου, επειδή είναι το σημαντικότερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα - με μοναδικό ανταγωνιστή το ευρώ, το οποίο όμως μάλλον ελέγχεται από τις Η.Π.Α., μέσω του «έπαρχου» τους (Γερμανία)

Ολοκληρώνοντας, κατά την άποψη μας, δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για τον πλανήτη από μία υπερδύναμη του μεγέθους των Η.Π.Α. σε έντονη πορεία παρακμής – πόσο μάλλον επειδή ανέκαθεν οι μεγάλες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα η Γερμανία κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, προσπαθούσαν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με τη διεξαγωγή πολέμων.

Vassilis Viliardos
 
 www.logiosermis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: