Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχηγική ομιλία Σημίτη – Άστραψε και βρόντηξε για Παπανδρέου και Καραμανλή (video)

- Ο Καραμανλής έταξε θέσεις και χρήματα λες και η Τράπεζα της Ελλάδος μπορούσε να τυπώνει ανέμελα χαρτονομίσματα
- Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή του και το σκηνικό θυμίζει 1967 και 1974
- Το 2009 το ΠΑΣΟΚ σιώπησε βλέποντας το τσουνάμι να έρχεται
- Πρέπει να σταματήσουμε να υποτιμάμε τη νοημοσύνη των πολιτών

 

 

 

Με μια ομιλία που κινήθηκε πιο κοντά στο πλαίσιο των απόψεων Βενιζέλου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιτέθηκε τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Κώστα Καραμανλή, από το βήμα του συμποσίου για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σημίτης, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή ότι κατέστρεψε την χώρα με τους αλόγιστους διορισμούς της περιόδου 2004 – 2005. “Εταξε θέσεις και χρήματα λες και η τράπεζα της Ελλάδος μπορούσε να τυπώνει ανέμελα χαρτονομίσματα” είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ολοκληρωτικά την επιρροή του στην κοινωνία, και το σκηνικό θυμίζει 1967 και 1974

Ο πρώην πρωθυπουργός παραλλήλισε τη σημερινή εποχή με το 1974, σημειώνοντας ότι «έτσι και σήμερα βρισκόμαστε σήμερα σε μια στιγμή που είναι ανάγκη να αρχίσει μια νέα εποχή».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον Γιώργο Παπανδρέου λεγοντας ότι το 2009 η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε άλλη χώρα της ΕΕ ως προς το ύψος του ελλείμματος. "Τη στιγμή της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, ότι τα χρήματα μπορούν να βρεθούν για τη συνέχιση των παροχών", είπε και πρόσθεσε: "Σιωπήσαμε μπροστά στο τσουνάμι" και άρχισε, όπως είπε, το δόγμα ότι μια προοδευτική κυβέρνηση είναι ενάντια σε περικοπές επιδομάτων και παροχών, ότι ο προοδευτικός χώρος δεν έχει σχέση με ισοσκελισμένους ισολογισμούς. "Δημιουργήσαμε έτσι την εντύπωση ότι είμαστε μάγοι και ως τέτοιοι θα τα τακτοποιήσουμε όλα χωρίς να ανησυχήσουμε τους πολίτες", τόνισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι τόσο το Κίνημα αλλά κυρίως ο λαός πλήρωσε "τις φαντασιώσεις μας".

“Ακόμη και σήμερα”, συνέχισε ο κ. Σημίτης, “ο λόγος του ΠΑΣΟΚ είναι δύο επιπέδων: ένας προς την τρόικα κι ένας προς τους πολίτες. Και ψάχνουμε διαρκώς τρόπους απενοχοποίησης".

Από τα πυρά του κ. Σημίτη δεν ξέφυγαν οι συντεχνίες λέγοντας πως “ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός γράφει τα παιδιά στα παλιά του τα παπούτσια”.

“Ο λόγος μας”, είπε, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, “είναι άτεγκτος, συμφιλιωτικός για να διατηρήσει επωφελείς συσχετισμούς. Πρέπει να σταματήσουμε να υποτιμάμε τη νοημοσύνη των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν θέλει να συνεχιστεί η ακάθεκτη πτώση του πρέπει να δει τις ανάγκες της εποχής. Το θάρρος απελευθερώνει”.

Κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχει φαντασία κι ότι την πνίγει ο αριστερός κομφορμισμός και αναφερόμενος στο δικομματισμό ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι στείρος, στηρίζεται σε υβριστικές αντιπαραθέσεις και κινείται σε επίπεδο “καφενειακής” διαμάχης μεταξύ υπέργηρων συνταξιούχων.

Καταλήγοντας ο κ. Σημίτης πρότεινε μια νέα αρχή τώρα με μοχλό αλλαγής “το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους” και επισημαίνοντας, προκαλώντας αίσθηση οτι ο ίδιος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τακτικισμούς και εγωισμούς μικροαρχηγών ή μονίμως διαφοροποιημένων.

news it.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: