Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Ο «Ινδιάνος» συμπέθερος του Γιώργου

Οι αρραβώνες του Ανδρέα Παπανδρέου junior πάντρεψαν δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο μέλλων συμπέθερος του πρώην πρωθυπουργού διαμένει σε υπόγειο οικοδομής χωρίς δίκτυο ύδρευσης.

Ορθά, κοφτά και ξάστερα, όπως ακριβώς θα ταίριαζε σε έναν περήφανο «Ινδιάνο» από την Κρήτη, ο μέλλων συμπέθερος του ΓΑΠ αποστομώνει οποιονδήποτε θα τολμούσε να σκεφτεί ότι η κόρη του ερωτεύτηκε τον Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου λόγω της καταγωγής και του βαριού επωνύμου του.

Οπως λέει ο πατέρας της νύφης, κ. Θανάσης Πατραμάνης, «η κόρη μου είναι "Ινδιάνα". Δεν μασάει. Πρόκειται για ένα κορίτσι που στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις από την ημέρα που γεννήθηκε. Σπουδές, αθλητισμός, δουλειά -όλα μόνη της τα έχει καταφέρει-, αν και η Πωλίνα είχε σωστές βάσεις από τους ανθρώπους που τη μεγάλωσαν. Για έναν τόσο ανεξάρτητο χαρακτήρα, το ότι θα παντρευτεί έναν Παπανδρέου, προς Θεού, δεν είναι θέμα εξασφάλισης. Οποιος τη γνωρίζει καταλαβαίνει αμέσως τι άνθρωπος είναι η κόρη μου».

Μέχρι χθες ο κ. Θανάσης Πατραμάνης ήταν γνωστός μόνο στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου Κρήτης. Εκεί όλοι τον ξέρουν μόνο με το παρατσούκλι του, «Ο Ινδιάνος», και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος το γιατί. Η μακριά κόμη και η μποέμ στάση ζωής είναι τα στοιχεία ταυτότητας ενός αντισυμβατικού βιοπαλαιστή. Ο κ. Πατραμάνης, χωρίς ποτέ να το περιμένει και ακόμη λιγότερο να το επιδιώκει, βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο της δημοσιότητας. Από χθες το βράδυ προαλείφεται, επισήμως πλέον, για συμπέθερος του ΓΑΠ, καθώς η κόρη του Πωλίνα και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού προγραμμάτισαν τον αρραβώνα τους κατά τη διάρκεια μιας αθόρυβης για τα κρητικά δεδομένα οικογενειακής εκδήλωσης σε ταβέρνα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, παρουσία μόλις 50 συγγενών και φίλων των δύο οικογενειών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παντρεύω το παιδί μου», δηλώνει ο κ. Πατραμάνης, τονίζοντας ότι «είναι βέβαια κάτι διαφορετικό το να παντρευτεί η κόρη μου τον γιο του κ. Παπανδρέου και φυσικά με παραξενεύει και μένα. Τι να πω όμως; Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω αρκετά έξω από τα νερά μου διότι δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τέτοια ζητήματα. Εγώ, βλέπετε, είμαι ένας απλός άνθρωπος του μεροκάματου, δεν ξέρω από αυτά. Οπως και να 'χει, πάντως, ο αρραβώνας είναι απόφαση των παιδιών και πιστεύω ότι ούτε ο κ. Παπανδρέου έχει λόγο σε αυτό. Μάλιστα, φοβάμαι πολύ μήπως μας παρατήσουν όλους και παντρευτούν κάπου κρυφά, καθώς δεν ήταν στις επιθυμίες τους να διαρρεύσει η είδηση για τα αρραβωνιάσματα. Δεν ήθελαν ούτε ραδιόφωνα, ούτε τηλεοράσεις σε αυτές τις στιγμές. Ηθελαν να κάνουν κάτι πιο ήσυχο».

Στο υπόγειο της οικοδομής

Ο κ. Πατραμάνης δεν κρύβει την αμηχανία του για το γεγονός της «συγγένειας» που προέκυψε εντελώς ξαφνικά με τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες, ο πάλαι ποτέ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει γνωρίσει έναν άνθρωπο σαν τον κ. Πατραμάνη μόνο στο πλαίσιο μιας κάποιας τυποποιημένης περιοδείας, σαν αυτές που κάνουν συνήθως οι πολιτικοί σε προεκλογικές περιόδους, δήθεν για να αφουγκραστούν τις ανάγκες του λαού και να ακούσουν τα παράπονα των απλών ανθρώπων.

Ο κ. Πατραμάνης δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από τον κύκλο του ΓΑΠ, όντας στ' αλήθεια ένας απλός άνθρωπος, που καθημερινά δίνει τον αγώνα για τον επιούσιο. Ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, ο «Ινδιάνος» είναι πλέον μια γνώριμη φιγούρα στις λαϊκές αγορές, κάποιος που έχει ενστερνιστεί πλήρως τη φιλοσοφία ζωής του θρυλικού «Κόκκινου Σύννεφου», του αρχηγού των Ινδιάνων Σιού: «Τα πλούτη δεν θα μας έκαναν καλό. Δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε στον άλλο κόσμο. Δεν θέλουμε πλούτη, μόνο ειρήνη και αγάπη». Με αυτές τις αρχές, η καθημερινότητα του κ. Πατραμάνη είναι πιο απλή και ανεπιτήδευτη - όχι όμως και πιο εύκολη. Κι αυτό γιατί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του διαμένει στο υπόγειο διαμέρισμα μιας διώροφης ημιτελούς οικοδομής στην περιοχή Πατέλες του Ηρακλείου.
Οι συνθήκες διαβίωσης παραπέμπουν σε γολγοθά και είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο κτίσμα δεν υπάρχει καν σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης. Οι ανάγκες της οικογένειας Πατραμάνη καλύπτονται από μια δεξαμενή νερού που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της κατοικίας τους. Παρ' όλ' αυτά, η περιώνυμη κρητική περηφάνια δεν αφήνει περιθώρια για μεμψιμοιρίες.
Ο κ. Πατραμάνης είναι διατεθειμένος να δουλέψει όσο χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσει στην οικογένειά του ό,τι χρειάζεται για την επιβίωση. Ξυπνά από τα χαράματα, βάζει μπροστά το λευκό φορτηγάκι του και οργώνει τις λαϊκές αγορές κυνηγώντας το μεροκάματο. Την ίδια στιγμή, ο μέλλων συμπέθερός του ετοιμάζει την επόμενη ακριβοπληρωμένη ομιλία του σε κάποιο συνέδριο κάπου στην υφήλιο ή το κείμενο για την αρθρογραφία του στη Huffington Post.
Με άλλα λόγια, βρίσκεται στην άλλη άκρη του σύμπαντος από τον κ. Πατραμάνη, ο οποίος περιγράφει την κατάστασή του ως εξής: «Σήμερα ο κόσμος δεν έχει λεφτά, οπότε το ψωμί βγαίνει δύσκολα. Εχουμε πτώση στον τζίρο, σε σχέση όμως με άλλες περιοχές της Ελλάδας εμείς στην Κρήτη είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Εχουμε τα δικά μας προϊόντα που στηρίζουν την αγορά».

Με τη μητέρα της Πωλίνας, κυρία Αφροδίτη Μαστοράκη, αν και έχουν χωρίσει εδώ και καιρό, ο κ. Πατραμάνης διατηρεί άριστες σχέσεις. Εκτός από την Πωλίνα, έχουν επίσης άλλο ένα παιδί, τον Μάρκο, ο οποίος βοηθά τον πατέρα του στη δουλειά.

Η μητέρα της νύφης διατηρούσε κομμωτήριο στη Χερσόνησο με την επωνυμία «Hair & Style», τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως ήλπιζε και έτσι αναγκάστηκε να το κλείσει και να στραφεί στον τομέα της εστίασης. Ετσι λοιπόν άνοιξε ένα εστιατόριο, όμως ούτε αυτή η επιχείρηση έμελλε να ευημερήσει. Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η συμπεθέρα του ΓΑΠ είναι παντρεμένη με αστυνομικό που υπηρετεί στο Α.Τ. Χερσονήσου, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε προπονητής στην ομάδα βόλεϊ όπου αγωνιζόταν η κόρη της.

protothema.gr - See more at: http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/11276-o-indianos-simpetheros-tou-giorgou#.UuYmobTQDIU

Δεν υπάρχουν σχόλια: