Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Λεβέντης: Όχι στον όρο «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων

Κατηγορεί τις κυβερνήσεις από το 1992 έως σήμερα για «αποτυχημένους χειρισμούς» και ζητά να υπάρξει χάραξη μιας νέας στρατηγικής από την ελληνική πλευρά

Κατά της λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» τάσσεται η Ένωση Κεντρώων, παρεμβαίνοντας στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου από την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικός κ.Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από το ακροδεξιό κόμμα προτάσεις για πιθανές ονομασίες της FYROM.



Με σχετική ανακοίνωση το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, κατηγορεί τις κυβερνήσεις από το 1992 έως σήμερα για «αποτυχημένους χειρισμούς» ζητώντας να υπάρξει χάραξη μιας νέας στρατηγικής από την ελληνική πλευρά και επισημαίνοντας πως οι πόρτες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ θα ανοίξουν για τα Σκόπια, μόνο εάν αλλάξουν συνταγματική ονομασία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι το άθροισμα αποτυχημένων χειρισμών σχεδόν όλων των κυβερνήσεων. Εφόσον οι μεγάλες δυνάμεις ονομάζουν τα Σκόπια "Μακεδονία" και εμείς αδρανούμε η το δεχόμαστε, είναι σαν να τα ονομάζουμε και εμείς "Μακεδονία".

Χρειάζεται λοιπόν μια άλλη εξωτερική πολιτική και όχι κουβέντες επικοινωνιακές για να εντυπωσιάζουν εντός Ελλάδος.

Προφανώς η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται τον όρο "Μακεδονία" και για να πλησιάσουν τα Σκόπια ή την Ευρώπη ή το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αλλάξουν όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: