Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επι ένα χρόνο ζητούσε ο Πούτιν άπο τον Παπανδρέου τον σιδηρόδρομο

Ο Παπανδρέου όμως δεν άκουγε - Τώρα ψάχνουν να βρουν αγοραστές για τον ΟΣΕ, αλλά δεν βρίσκουν Πριν από μια εβδομάδα ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας κ. Κουκιάδης δήλωσε ότι ακόμη και δωρεάν να δώσουμε τον ΟΣΕ, δεν υπάρχει... κανένας που να τον θέλει.
Κι όμως ενδιαφερόμενος υπήρχε.
Η Ρωσία. Το ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ το έχει εκδηλώσει προσωπικά ο ίδιος ο Πούτιν, πριν από ενάμιση χρόνο στον Γιώργο Παπανδρέου. Και όχι μία, αλλά δύο φορές. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, ο Παπανδρέου είχε αναθέσει να χειριστεί το ρωσικό ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ στον τότε υπουργό Επενδύσεων, τον Χάρη Παμπούκη! Καμία όμως συνέχεια δεν δόθηκε. Κάπου χάθηκε η υπόθεση για άγνωστους λόγους… Δεν αποκλείεται να υπήρξε ξένος δάκτυλος.
Το σχέδιο της Ρωσίας ήταν να αποφύγει τη διέλευση μέσω Τουρκίας και διά του Εύξεινου Πόντου με πλοία να μεταφέρονται βαγόνια στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί σιδηροδρομικά μέσω χώρας-μέλους της ΕΕ να περάσουν τα ρωσικά προϊόντα στην Ευρώπη.
Το ενδιαφέρον του ο Πούτιν, ως Πρόεδρος πλέον της Ρωσίας, εξέφρασε στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί επίσημα τη Μόσχα. Τότε έκανε γνωστή την πρόθεσή του για μία σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Μόσχας, ενώ γνωστοποίησε και την θέληση της χώρας του για συμμετοχή στη ΔΕΗ. («Ελεύθερη Θράκη»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: