Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Επεκτείνεται το «Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες»

Σε νέα προϊόντα, όπως όσπρια, αλεύρι, φρούτα και λαχανικά, επεκτείνεται το «Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες», που ξεκίνησε τη δράση του πέρυσι.Όπως αναφέρει το Έθνος, τα μέλη του Κινήματος αποφάσισαν στη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης στην Κατερίνη να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοιχτή σε παραγωγούς και καταναλωτές για την εξεύρεση φτηνών αγροτικών προϊόντων.Επίσης, παρουσιάστηκε και η πρώτη συσκευασία προϊόντος με την ένδειξη «Χωρίς Μεσάζοντες».

Πρόκειται για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο παράγεται στην Κατερίνη και θα διατίθεται προς 5,90 ευρώ σε συσκευασίες των 10 κιλών, δηλαδή 59 λεπτά/κιλό, όταν στην αγορά πουλιέται σχεδόν σε διπλάσια τιμή.

Πάντως, αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση πατατοπαραγωγών από τη Δράμα, οι οποίοι δήλωσαν πως εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής διπλασιάζουν φέτος την τιμή και από 25 λεπτά/κιλό που έδιναν πέρυσι την πατάτα, φέτος θα τη δίνουν προς 50 λεπτά/κιλό.

Όπως είπαν, οι έμποροι τους δίνουν 35 λεπτά/κιλό για να αγοράσουν το προϊόν από το χωράφι, ενώ με τη συσκευασία και τη μεταφορά τους σε κατά τόπους σημεία, η τιμή φτάνει στα 50 λεπτά/κιλό.

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: