Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

«Λίβελος» κατά της Merkel από την Die Zeit - «Για ψηφοθηρικούς λόγους αποσιωπά σκοπίμως το νέο haircut στο ελληνικό χρέος» - Η Καγκελάριος εξαπατά τους Γερμανούς ψηφοφόρους - «Δεδομένη» η αναδιάρθρωση του χρέους


Δριμύτατη κριτική στην A. Merkel εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», η οποία κατηγορεί την Καγκελάριο πως αποκρύβει από τον γερμανικό λαό το ενδεχόμενο νέου haircut στο ελληνικό χρέος.
Υπό τον τίτλο «Το λογαριασμό, παρακαλώ!», η εφημερίδα του Αμβούργου, μόλις 45 ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου, εξαπολύει μύδρους κατά της Καγκελαρίου, κατηγορώντας την πως συνειδητά και ψηφοθηρικά αποσιωπά από τον Γερμανό ψηφοφόρο, δυσάρεστα γεγονότα, ένα εκ των οποίων αποτελεί και το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο θα επιδράσει αρνητικά και στην κεντρική Τράπεζα της χώρας.
«Το αργότερο το Νοέμβριο η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παραδεχθεί ενώπιον των Γερμανών ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει ένα μέρος των χρεών της. Εκείνη την περίοδο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήδη αφήνει να διαφανεί τι πρόκειται να ανακοινώσουν: η χώρα πρέπει να ελαφρυνθεί κατά τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει» εξηγεί χαρακτηριστικά η «Die Zeit».
Τέλος, κλιμακώνοντας την επίθεσή της προς την A. Merkel, η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για σκόπιμη εξαπάτηση των ψηφοφόρων.
«Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει αυτό πολιτική λεπτότητα. Ή εξαπάτηση των ψηφοφόρων» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: