Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

To 2012, από σύνολο 16580 offshore, βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας

Δεν αγγίζουν ούτε για τα προσχήματα την μεγαλοαστική και μεσοαστκή τάξη και τους κάθε τυχόν επιχειρηματίες που διακινούν τεράστιο πλούτο μέσα από υπεράκτιες εταιρείες.
Ενώ ο μέσος φορολογούμενος, φορολογείται βαριά, μόνο το 2012, από σύνολο 16580, κατάφεραν να βεβαιώσουν φόρους 345.201 ευρώ, μέσα από φορολογικό έλεγχο 965 εταιρειών!
Οπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω πίνακα με τα συγκεντρωτικά 10ετίας, οι επιχειρηματίες αυτοί, φορολογούνται μάλλον στην τύχη.
Δεν εξηγείται διαφορετκά ότι το 2008, μέσα από 239 δηλώσεις, βεβαιώθηκε φόρος 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ακριβώς φόρος βεβαιώθηκε
και το 2010 με 1.177 δηλώσεις.
Όπως είχαμε διαβάσει παλαιότερα και στο European Tribune, γίνεται ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα, μέσα από την φορολογία.
Όλο το βάρος έχει πέσει σε εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ανέργους, ενώ κάθε οικονομική δραστηριότητα της μεσοαστικής και μεγαλοαστικής τάξης (Ναυτιλία, Οφσόρ, Ακίνητα σε Ελλάδα-Κύπρο-Μ.Βρετανία), καταφέρνει κα βγαίνει αφορολόγητη.
Ακόμη και στην Ελβετία, όταν ολή αυτή η υπερεθνική τάξη, άρχιζε να κάνει τα ίδια φορολογικά τρίκ, οι Ελβετοί ψήφισαν έναν νέο φορολογικό νόμο που έθετε εμπόδια στην προνομιακή σχέση με πολλούς πλούσιους Έλληνες (και όχι μόνο), που προσπαθούσαν να αποφύγουν την καταβολή φόρων.
Όπως είχε δηλώσει το 2012 η Margret Kiener Nellen, μέλος του Ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος :
"Στο Γκστάαντ, υπάρχουν για παράδειγμα 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων που πληρώνουν γελοίους φόρους, είναι ένα σκάνδαλο".

Αλλα και εκτός λογικής οφσόρ, τα ίδια συμβαίνουν. Πχ, το 2011, 1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ.

Επίσης να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ECONOMIST δεν έχουμε μόνο μια λίστα με φοροφυγάδες στην Ελβετία, αλλά τρείς.

Μια εποχής Καραμανλή, μια με yachts στην Ολλανδία & μια ακίνητα στο Λονδίνο, όπου Έλληνας εφοπλιστής κρατάει το ρεκόρ με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια μόνο αγορά ακινήτου.
Και εκεί οι οφσόρ κάνουν πάρτυ.

Όσο για το 2013, ο Στουρνάρας μας πληροφόρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών, έχει κάνει ελέγχους σε 34 (!) υπεράκτιες εταιρείες, και έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο του υπ.Οικ του 2011 από κάτι τέτοια «λεβέντικα» πρόστιμα 1.5 δις, εισπράχθησαν μόνο τα 29 εκ.!



 L1 από  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: