Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα από την απολογία Κάντα για τις μίζες από τα εξοπλιστικά

Ποταμός αποκαλύψεων από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών
- Πως στήνονταν οι διαγωνισμοί
- Πως δίνονταν οι προμήθειες
- Εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα Παπαδάκου Γιάννα

Τα έπαιρνε μέσω 10 τραπεζών στην Ελβετία και γνωστός έμπορος όπλων τον δωροδοκούσε από δυο off-shore τις οποίες είχε ιδρύσει γνωστό δικηγορικό γραφείο στο Μονακό. Ποταμός αποκαλύψεων από τον Αντώνη Κάντα, ο οποίος στην τελευταία ημέρα της απολογίας του «έδωσε» και τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Σπύρο Μ., ο οποίος με σχεδιάγραμμα του είχε δείξει πώς μέσω υπεράκτιων μπορούσε να κρύψει τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα!
Μάλιστα αποκάλυψε ακριβώς και τις δύο τράπεζες και τους λογαριασμούς σε DRESDNER bank και UBS όπου έστελνε τις μίζες ο γνωστός αντιπρόσωπος εταιρείας εξοπλιστικών. Από το άνοιγμα του λογαριασμού του επιχειρηματία θα αποκαλυφθούν και άλλοι!
Οι τράπεζες πάντως που δέχονταν τις μίζες είναι ακόμη οι Bahk Hoffmann, BNP Paribas και άλλες εμφανιζόμενες και σε άλλες υποθέσεις σκανδάλων και ξεπλύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο 71χρονος πρώην διευθυντής εξοπλιστικών περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως στήνονταν οι διαγωνισμοί. Για τις προμήθειες κατ' αρχήν, είπε ότι οι όροι ήταν ελαφρώς φωτογραφικοί.
Στη συνέχεια, όμως, ο τότε διευθυντής ΕξοπλισμώνΓιάννης Σμπώκος φρόντιζε να τοποθετούνται συγκεκριμένα πρόσωπα στις επιτροπές αξιολόγησης με το αζημίωτο βέβαια. Όπως για γνωστά αντιαρματικά, που ο γνωστός έμπορος όπλων με γραφεία στο αεροδρόμιο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας πλήρωνε καλά.
Aίσθηση προκαλεί αναφορά του Αντώνη Κάντα για πρώην αρχηγό κυβερνώντος κόμματος, που υποστήριζε άλλη εταιρεία αεροσκαφών από αυτήν που είχε εισηγηθεί στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ένας παλαιός πολιτικός του ιδίου κόμματος με τον πρώην αρχηγό. Τελικά νίκησε ο αρχηγός του κόμματος και όχι ο υπουργός.
Η απολογία του κ. Κάντα ολοκληρώθηκε και από σήμερα αρχίζουν οι προσπάθειες των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου να εντοπίσουν και τους άλλους που χρηματίστηκαν από τους ίδιους επιχειρηματίες.
Ηδη άνοιξαν τα στόματα με τον Π. Ευσταθίου , που κατονομάστηκε για το σύστημα ΕΡΜΗΣ να κάνει την αρχή! «Θα μιλήσω» διαμηνύει, «δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα».
Ο Α. Κάντας οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό σε άλλη πτέρυγα από τον Γιάννη Σμπώκο για...ευνόητους λόγους.


ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: