Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Είστε μαζί μου ή όχι;

Αποφασισμένος να καθαρίσει το ομιχλώδες κομματικό τοπίο που δημιουργήθηκε μετά την κίνηση των 11 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (Σαχινίδης, Μωραϊτης, Ντόλιος, Όθωνας, Πεταλωτής, Παπαθανάση κ.α.) φέρεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο σκοπεύει σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει επί της ουσίας “ψήφο εμπιστοσύνης” για την πολιτική που ακολουθεί όντας κυβερνητικός εταίρος, αλλά και για τις κινήσεις όσον αφορά τη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου σε πρώτη φάση. Το παράδοξο για την κορυφαία κομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ μεταξύ δύο Συνεδρίων είναι ότι δεν συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο όπως συμβαίνει κάθε φορά πριν από συνεδρίαση της ΚΠΕ προκειμένου ο πρόεδρος να ακούσει τις εισηγήσεις των μελών του Συμβουλίου και να διαμορφώσει και τη δική του εισήγηση. 
 Έτσι η εισήγηση του κ. Βενιζέλου προς την ΚΠΕ είναι αυστηρά προσωπική και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πως θα τοποθετηθούν στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνουν αποστάσεις από τις αποφάσεις της ηγεσίας σε κυβερνητικό επίπεδο και όχι μόνο. 
Ζητούμενο για μια ακόμη φορά τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αν και βρίσκεται στην Αθήνα είναι ακόμη άγνωστο αν θα πάει και αν θα μιλήσει Πρόκειται για τον γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Ανδρουλάκη και τον βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, οι οποίοι εμφανίζονται ως διάδοχη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες Βενιζέλου. 
Από την άλλη πλευρά οι “διαφωνούντες” αν και δεν αποτελούν μια οργανωμένη εσωκομματική αντιπολίτευση είμαι κι αυτοί αποφασισμένοι να στιγματίσουν τη πολιτεία Βενιζέλου σε κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο, ωστόσο στη κρίσιμη ψηφοφορία είναι πιθανόν να απουσιάσουν! 

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι “διαφωνούντες” γνωρίζουν ότι δεν έχουν την πλειοψηφία, ακόμη και αν δεν είχε αποχωρήσει η ομάδα Παναγιωτακόπουλου, ωστόσο μέσα από τις αναμενόμενες ομιλίες του Φίλιππου Σαχινίδη, του Θανου Μωραϊτη, αλλά και της Φώφης Γεννηματά που θεωρούνται εναλλακτική λύση στα σχέδια Βενιζέλου θα αποτυπώσει τη διαφορετική προσέγγιση σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014. 

Ζητούμενο για μια ακόμη φορά τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αν και βρίσκεται στην Αθήνα είναι ακόμη άγνωστο αν θα πάει και αν θα μιλήσει. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: