Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, και φυσικά ο Στουρνάρας δεν δείχνει την πόρτα στη Σακελαρίου !

Πλήρης στήριξη στην πρόεδρο του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, από τον Γ.Στουρνάρα
Πλήρη στήριξη στην διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κα Αναστασία Σακελλαρίου, που συγκαταλέγεται μεταξύ των προσώπων που έχει ασκηθεί δίωξη για το Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), παρείχε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:
«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα».
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι έκανε ενημέρωση στον πρωθυπουργό ενόψει της έλευσης της τρόικας τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Σακελλαρίου ήταν μέλος της επιτροπής επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικου Ταμιευτηρίου η οποία φέρεται - σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση - να εισηγήθηκε στην διοίκηση της τράπεζας στις 19 Ιανουαρίου του 2012 να εγκρίνει την αναδιάρθρωση δύο υφισταμένων δανείων της Demco του Δημήτρη Κοντομηνα, συνολικού ύψους 38,5 εκ. ευρω.

Κανονικά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασία Σακελλαρίου.

Σε ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: