Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

"Θα τιμωρηθούν οι Έλληνες αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ"

EKΦΟΒΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ GUARDIAN

Ξανά έρχονται εκφοβιστικά δημοσιεύματα από το εξωτερικό και ειδικα΄τον Guardian για να φοβίσουν τον κόσμο στην Ελλάδα τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τον Λέο Πάνιτς τα πράγματα δεν είναι και πολύ ευοίωνα, καθώς όπως τονίζει: «Οι ηγέτες του κόμματος δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι εκτός κι αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες ισορροπίες δυνάμεων στις άλλες χώρες ώστε να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, μια ενδεχόμενη εκλογή του θα κάνει τους Έλληνες υποφέρουν ακόμη περισσότερο με οικονομικές «τιμωρίες» και απομόνωση».
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που κατάφερε να σημειώσει μεγάλη εκλογική επιτυχία πρόγραμμα που έχει ως βασικό στοιχείο την κρατικοποίηση των τραπεζών και την ριζική αλλαγή στη λειτουργία τους. Τέτοιου είδους ιδέες είναι που κάνουν την ευρωπαϊκή ελίτ να αισθάνεται άβολα με μια νέα ενδεχόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που μπορεί να οδηγήσει σε νέες εκλογές και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας.
Υπογραμμίζει μάλιστα τις αναφορές του Τσίπρα, ως υποψήφιου να διαδεχθεί το Μπαρόζο στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι αποτελεί ιστορική ευκαιρία για μια αριστερή εναλλακτική λύση στο σημερινό καπιταλιστικό ευρωπαϊκό μοντέλο.
Ολοκληρώνει μάλιστα με την διαπίστωση ότι το ζήτημα στον 21ο αιώνα δεν είναι το δίλημμα μεταρρύθμιση εναντίον επανάστασης, αλλά τι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και σε τι είδους λαϊκά κινήματα θα στηριχθούν, έτσι ώστε να αντέξουν τις πιέσεις του καπιταλισμού, καθώς μπορεί να αποδειχθούν αρκετά επαναστατικές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: