Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Μπλέκει πάλι Μητσοτάκη ο Α.Κάντας

ΝΕΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Eπανέρχεται ο Αντ. Κάντας στον πρώην πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη του οποίου είχε υποστηρίξει την εμπλοκή στην πρώτη απολογία του. Η πρώτη φορά που τον είχε αναφέρει είναι για την υποστήριξη που είχε παράσχει στην επιλογή των F-16 για την ελληνική ΠΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος το 1999 στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας της Βουλής.
 Στην απολογία Κάντα όπως τη δημοσιεύει το vima.gr περιγράφονται βήμα προς βήμα οι επισκέψεις στο υπουργείο Άμυνας όπου κλείνονταν οι συμφωνίες για τις μίζες, η πορεία του μαύρου χρήματος μέσω τραπεζιτών. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά «Τότε μου είπε ότι του Ευσταθίου του έφαγαν πάρα πολλά χρήματα σε κάποια δικαστική διαμάχη χωρίς να μου πει λεπτομέρειες. Περί το 2006-2007 όταν βρισκόμουνα στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου ήρθε ο Λυγινός προφανώς για να τον ενημερώσει για την κίνηση των λογαριασμών του και επειδή ήμουνα εκεί είπε στον Ευαστθίου ''Πετάγομαι μέχρι τον 'Πατέρα' εδώ δίπλα και θα ξαναέρθω σε λίγο''.
 Οταν έφυγε ο Λυγινός, ρώτησα τον Ευσταθίου ποιος είναι ο ''Πατέρας'' και μου είπε ότι είναι ένας παλιός πολιτικός, καλός φίλος αλλά άπληστος. Οταν είδα το Λυγινό στη Γενεύη το Μάρτη του 2008 τον ρώτησα ποιος πολιτικός ήταν ο πατέρας, αλλά δεν μου τον κατονόμασε». Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στα όσα ακούγονται γι αυτόν και για εμπλοκή του στις μίζες και το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: