Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ανανέωση για το DS3 (video) !

Το σούπερμινι της Citroen φρεσκάρεται και επίσημες φωτογραφίες του !


Παρότι όλη η σειρά DS παραμένει ιδιαιτέρως στιλάτη και μοντέρνα, έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια από το λανσάρισμα του DS3 (μαζί και 300.000 πωλήσεις). Οι Γάλλοι λοιπόν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιορισμένες αλλαγές, ώστε να «ενδυναμώσουν» τη παρουσία του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά όπου έχει να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως ο Peugeot 208 και το Renault Clio.



To ανανεωμένο DS3 έχει νέα φωτιστικά σώματα, που συνδυάζουν LED με Xenon, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Όμως αυτά αφορούν μόνο στο πρόσθιο μέρος αφού πίσω, συναντάμε το ίδιο σχέδιο που εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2012 με το DS3 Cabrio. Υπάρχουν όμως νέες χρωματικές επιλογές αμαξώματος καθώς και νέου σχεδιασμού ζάντες 17 ιντσών.
Η Citroen μπορεί να μην έκανε πολλά στον τομέα της εμφάνισης, εφοδιάζει όμως το ανανεωμένο DS3 με έναν νέους, οικονομικότερους κινητήρες. Συγκεκριμένα με τους BlueHDI 100 και 120 ίππων που χάρη στην τεχνολογία SCR έχουν εξαιρετικά μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο πρώτος εκπέμπει μόλις 79 g/km με την κατανάλωση στα 3,0 lt/100km, με τα αντίστοιχα νούμερα στον δεύτερο να ορίζονται σε 96 g/km και 3.6 lt/100km.



Οι Γάλλοι θα εφοδιάσουν το DS3 και με τον e-VTi κινητήρα απόδοσης 82 ίππων ενώ θα υπάρξουν οι γνωστές Racing εκδόσεις, χωρίς διαφοροποιήσεις στα κινητήριά τους σύνολα.
Στο μέτωπο της ασφάλειας, η Citroen «φοράει» στο ανανεωμένο DS3 το σύστημα Active City Brake όπου ένας αισθητήρας λέιζερ μικρής εμβέλειας, τοποθετημένος στην κορυφή του παρμπρίζ, ανιχνεύει την κίνηση οχημάτων μπροστά από το αυτοκίνητό σας και με ταχύτητες μικρότερες των 30 km/h, ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο για να αποφευχθεί ενδεχόμενη σύγκρουση.
Το φρεσκαρισμένο Citroen DS3 θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το προσεχές καλοκαίρι.



http://www.newsauto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: