Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αυτοκτόνησε το δελφίνι που έκανε έρωτα με την εκπαιδεύτρια του, όταν τελείωσε το πείραμα της NASA και η Margaret έφυγε… (Βίντεο)

Αυτοκτόνησε το δελφίνι που έκανε έρωτα με την εκπαιδεύτρια του, όταν τελείωσε το πείραμα της NASA και η Margaret έφυγε… (Βίντεο)
Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για την περίεργη υπόθεση της γυναίκας που είχε καθημερινά ερωτική επαφή με δελφίνι στο πλαίσιο ενός πειράματος της NASA. Ωστόσο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες της ιστορίας που προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το BBC, μετά την ολοκλήρωση του πειράματος, η Margaret αναγκάστηκε να αποχωριστεί το δελφίνι, ονόματι Peter, με το οποίο είχαν αναπτύξει μία πολύ ιδιαίτερη και «θερμή» σχέση. Όμως, το θαλάσσιο θηλαστικό που ήταν ερωτευμένο με την τότε 23χρονη κοπέλα, έπεσε σε κατάθλιψη και τελικά «αυτοκτόνησε».

Ειδικότερα, τo 1965, η Margaret ήταν μόλις 23 ετών και κατοικούσε στον Άγιο Θωμά, ένα νησί της Καραϊβικής. Στην πραγματικότητα, η νεαρή βοηθούσε τον νευρολόγο Dr John C. Lilly που προσπαθούσε να διδάξει αγγλικά σε ένα δελφίνι έξι ετών.

Όταν η τότε 23χρονη ανέλαβε να εκπαιδεύσει το δελφίνι έκαναν τα πάντα μαζί. Έπαιζαν, έτρωγαν και έκαναν μπάνιο μαζί. Στο τέλος, το υδρόβιο θηλαστικό ερωτεύτηκε την εκπαιδεύτριά του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει, με τον τρόπο του, σεξουαλική επαφή μαζί της.

Το καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας ξεκινούσε στις 08:00. Η Margaret έπρεπε να διδάξει το δελφίνι, ονόματι Peter, πώς να μιμείται ήχους. Προκειμένου να υπάρξει μία υποτυπώδης συνεννόηση ή να φαίνεται κάπως έτσι.

Όσο περνούσε ο καιρός το πανέξυπνο θηλαστικό κατάφερε να μιμηθεί κάποιους ήχους λέξεων όπως: «ένα», «γεια» και «εμείς». Μάλιστα, είχε μάθει όταν η Margaret του έλεγε «δουλειά, δουλειά, δουλειά», της απαντούσε «παιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι».

Σκέψεις και αυτοκτονία

Η 23χρονη κοπέλα κατέγραφε, στο προσωπικό της ημερολόγιο, πολλές από τις καθημερινές συνήθειες του Peter. Πρώτη και πιο σημαντική είναι πως το πανέξυπνο δελφίνι κοιμόταν κυριολεκτικά δίπλα της. Δεν την άφηνε στιγμή.

Επίσης, η Margaret γράφει στο ημερολόγιό της πως ο Peter μοιάζει, κατά κάποιο τρόπο, ερωτευμένος μαζί της. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Νομίζω ότι οι επιθυμίες του παρακωλύουν τη σχέση μας. Είναι πολύ ενθουσιασμένος και δεν μπορεί να ελέγξει τη στάση του προς το μέρος μου».

Μάλιστα, ο κτηνίατρος Andy Williamson, σημειώνει με νόημα πως τα δελφίνια έχουν κανονικά σεξουαλικές ορμές. Συνεπώς, δεν συνιστά έκπληξη η διατύπωση της γυναίκας που υποστηρίζει πως: «Είμαι βέβαιος ότι ο Peter είχε πολλές σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο, σοκ προκαλεί η απόφαση του υδρόβιου θηλαστικού το οποίο «αυτοκτόνησε» στον πυθμένα της δεξαμενής του μόλις τελείωσε η χρηματοδότηση και εστάλη στο Miami. Ο Peter πρώτα έπεσε σε κατάθλιψη και στο τέλος, όπως λένε, κατάφερε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: