Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Σοκ στη Φθιώτιδα: Σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Όλα δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και τον εκτέλεσαν - Ολα τα σενάρια ανοιχτά αφήνει η ΕΛΑΣ - Τον γάζωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά το σπίτι του - Ηταν πατέρας δύο παιδιών - Τι λέει στο protothema.gr ο Αντώνης Αραβαντινός, κουμπάρος του θύματος

Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία του αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιφύλακας σήμερα είχε πάει για κυνήγι στις Ράχες Φθιώτιδας. Βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Κουβέλα λίγο έξω από το σπίτι του και μέσα στο αυτοκίνητό του έχοντας δεχτεί σφαίρες από Καλάσνικοφ και από πιστόλι.

Όλα δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες, που, αφού εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 47χρονο άνδρα, διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Passat.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό η σύντροφός του. Εκείνη ήταν που ειδοποίησε τις Αρχές και σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τα κύρια σενάρια που εξετάζονται είναι είτε η δολοφονία του Σεραφείμ Γκαλιμάνη να έχει σχέση με φυλακισμένους για τρομοκρατικές υποθέσεις, είτε να σχετίζεται με κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου είτε να αφορά σε προσωπικές διαφορές

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν ήταν ένας άνθρωπος ήσυχος που έμενε κυρίως στην περιοχή Κουβέλα. Ηταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και είχε μαζί της δύο παιδιά, τα οποία λάτρευε, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο πήγαινε για ψάρεμα που ήταν, πέρα από το κυνήγι, μία αγαπημένη του συνήθεια.


Αντώνης Αραβαντινός: «Έχω συγκλονιστεί, χάθηκε άδικα ο κουμπάρος μου»

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονία είναι ο κουμπάρος του θύματος και πολύ στενός του φίλος, Αντώνης Αραβαντινός, που σήμερα υπηρετεί ως αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στην πορεία των χρόνων έχει διατελέσει αρχιφύλακας στις περισσότερες ελληνικές φυλακές και στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Μιλώντας στο protothema.gr δηλώνει αδύναμος να πει κάτι παραπάνω από το ότι επρόκειτο για έναν καταπληκτικό φίλο, συνάδελφο και οικογενειάρχη.

«Έχω συγκλονιστεί. Δε μπορώ καν να μιλήσω.  Τι να πω. Χάθηκε άδικα ο κουμπάρος μου, ένας τόσο καλός άνθρωπος . Δεν έχω καν τη δύναμη να βρω λόγια να πω κάτι παραπάνω», λέει συγκινημένος μιλώντας στο protothema.gr, εξηγώντας μας τι έχει συμβεί τουλάχιστον από την ενημέρωση που έχει και εκείνος: «Δε ξέρω ακόμη και εγώ παραπάνω λεπτομέρειες για το τι έχει συμβεί. Αυτό που έμαθα είναι ότι ο Μάκης μπήκε στο αυτοκίνητό του για να φύγει από το σπίτι του γύρω στις 5.30 το απόγευμα και του γαζώσανε το αυτοκίνητο. Τι να πω… Ο άνθρωπος χάθηκε, πάει», σημειώνει.

«Οπως καταλαβαίνετε και λόγω της στενής μας σχεδόν συγγενικής σχέσης, αφού ήμασταν κουμπάροι και καλοί φίλοι, αν είχε δεχτεί οποιαδήποτε μορφή απειλής, είμαι σίγουρος ότι θα το γνώριζα και θα το είχε συζητήσει μαζί μου. Πραγματικά, σας το λέω έφυγε τόσο άδικα ένα καλό και τίμιο παιδί, που ήταν αυστηρά προσηλωμένος στη δουλειά του», τονίζει ο κ. Αραβαντινός.


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: