Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Handelsblatt: Στρατηγικά έξυπνη κίνηση η αγορά χρυσού από τη Ρωσία

 
Στρατηγικά έξυπνη χαρακτηρίζει την κίνηση της Ρωσίας να επενδύσει σε αγορά χρυσού η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ιγκόρ Ναράτ, η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα που προχωρά στην αύξηση των αποθεμάτων χρυσού, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου διαφαίνεται πως θα υπάρξει σύντομα μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αλλά και η Ευρώπη.  
«Κρίνοντας από τα στοιχεία [που δημοσίευσε το World Gold Council], καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει αποφασιστικά σε αγορά χρυσού όπως η Ρωσία. Από τις αρχές του 2014, ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέταξε την αγορά περίπου 283 τόνων του πολύτιμου μετάλλου» σημειώνει ο γερμανός οικονομικός αναλυτής. Η τιμή σήμερα αποτιμάται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές δεδομένου πως κρίνεται συμφέρουσα και σύντομα θα αυξηθεί, όπως αναφέρει έρευνα τηςMerrill Lynch.
Ο Ναράτ θεωρεία πως ο χρυσός θα παιξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια χρονική συγκυρία  που η Ουάσιγκτον, το Τόκιο και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα επιλέξουν μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας. Με τη σημερινή κρίση, οι ρυθμοί πληθωρισμού αυξάνονται συνεχώς και η τιμή του χρυσή είναι πολύ πιθανόν να εκτοξευθεί, λέει επικαλούμενος την έρευνα της Merrill Lynch.

Δεν υπάρχουν σχόλια: