Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Γυμνιστές όλου του κόσμου ενωθείτε!

Το γυμνό σώμα, λένε οι γυμνιστές, δεν είναι ανήθικο και δεν θα έπρεπε κανείς να ντρέπεται να κυκλοφορήσει χωρίς ρούχα, μιας και έτσι ήρθαμε στη ζωή.

Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903 κοντά στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το κίνημα εξαπλώθηκε έπειτα το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και περίπου το 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, κυρίως στη Γερμανία και αργότερα σε Αγγλία, Καναδά και Αμερική.
Στην Αμερική μάλιστα δημιουργήθηκαν και οι πρώτες κατασκηνώσεις για γυμνιστές, αλλά εκεί επίσης έγινε και η πρώτη αποικία, το 1930. 

Οι νέοι (χίπηδες κ.ά.) είδαν στο γυμνισμό μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και γι’ αυτό τον ενίσχυσαν. Έπειτα έφτασε στη Γαλλία, όπου οργανώνονταν και εκδρομές για γυμνιστές. 

Γυρνώντας στην Ελλάδα, κάποια πρώτη κίνηση έγινε στον Μεσοπόλεμο, όμως δεν συνεχίστηκε. 
Οι γυμνιστές της εποχής είχαν μάλιστα κυκλοφορήσει και ένα περιοδικό που λεγόταν "Φλερτ" (Φυσιολατρική Λογοτεχνική Επιθεώρηση Ριζοσπαστικών Τάσεων).
Ερχόμενοι στο σήμερα, μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχουν νόμιμες παραλίες για τους γυμνιστές, όμως πλέον έχουν καθιερωθεί συγκεκριμένα σημεία τα οποία έχουν γίνει στέκια. 
Στην Εύβοια στην παραλία Χιλιαδού, στη Σκιάθο στη Μικρή Μπανάνα, στη Μυρτιώτισσα της Κέρκυρας, στην παραλία Πλακιάς στην Κρήτη, στο Σούνιο, στη Ραφήνα, στην Τσαμαδού της Σάμου.
Αν σας βγάλει ο δρόμος, κάντε μια γυμνή βουτιά στη Valarta στην Κροατία, στην Playa de Maspalomas στα Κανάρια Νησιά, στην Euronat στη Γαλλία, αλλά και στην παραλία Haulover στη Florida των ΗΠΑ. Γυμνιστές όλου του κόσμου ενωθείτε! | E-Radio.gr Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: