Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

"Αγριεύουν" οι ένστολοι απέναντι στον αμετακίνητο Στουρνάρα - Έως 7% οι μειώσεις φέτος και 12% από το 2013

- Σύμφωνα με τους ένστολους ο Στουρνάρας ήταν αδιάλλακτος στις μειώσεις
- Τους παρέπεμψε στις αποφάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών που θα γίνει την Τετάρτη
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς
- Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013.
 Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη.
Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αποκάλυψε , Xρήστος Φωτόπουλος οι ένστολοι αποχώρησαν από το διάλογο καθώς όπως τονίζει "μας πηγαίνουν για ενταφιασμό", ενώ σημείωσε με νόημα πως "έχουμε συνηθίσει τις δολοφονίες, αλλά αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε να δούμε να δολοφονούν τη ζωή μας΄". 
Αναφορικά με τη στάση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως ήταν αδιάλλακτος και όταν ρωτήθηκε ο κ. Στου
ρνάρας εάν αυτή είναι η τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, τόνισε πως αυτή η πρόταση του οικονομικού επιτελείου, την οποία θα καταθέσει στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. 

 Την Τετάρτη λοιπόν στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που απαρτίζουν τη κυβέρνηση, θα παρθεί και η τελική απόφαση για τη μείωση στα ειδικά μισθολόγια μιας και η λέξη πλέον ισοδύναμα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. 
Πάντως, οι ένστολοι ετοιμάζουν ήδη κινητοποιήσεις και ξεκινούν την Πέμπτη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: