Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστρέφει στο «σπίτι» του, προχωράει και για Βοτανικό!

Το «Απόστολος Νικολαΐδης», η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, «ζωντανεύει» ξανά από τις αρχές του νέου έτους για να φιλοξενήσει έπειτα από δυόμισι χρόνια αγώνες του «τριφυλλιού».
Οπως σας είχε ενημερώσει το «Goal» από το φύλλο της Κυριακής, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πλέον αποφασίσει οριστικά -για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους- να γυρίσει ο σύλλογος στο «σπίτι» του και πλέον βάζει μπροστά το πλάνο της μεγάλης επιστροφής στην έδρα που έγραψε ο Παναθηναϊκός ορισμένες από τις πιο «χρυσές» σελίδες της ιστορίας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει σειρά από μελέτες για την αντιστήριξη στις θύρες 6-7 που έχουν φθαρεί με το χρόνο. Με το που θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος (πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου) θα ξεκινήσουν τα έργα για την αναμόρφωση του γηπέδου, με τη σειρά των εργασιών να είναι ελαφρώς τροποποιημένη. 
Συγκεκριμένα, επειδή η επέκταση των δύο πετάλων που είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος της Συμμαχίας θα τραβούσε πολύ χρονικά (και θα καθυστερούσε πολύ την παράδοση του γηπέδου προς χρήση) αποφασίστηκε να γίνουν πρώτα όλα τα υπόλοιπα έργα: δηλαδή η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, η διόρθωση στις θύρες 6-7, οι επισκευές στα αποδυτήρια, στην αίθουσα Τύπου, στα VIP και η τοποθέτηση νέων καθισμάτων, προκειμένου η Λεωφόρος να γίνει ξανά λειτουργική και να υποδεχθεί παιχνίδια του Παναθηναϊκού. 
Και από εκεί και πέρα (αφού γίνει τους επόμενους μήνες ένας δεύτερος κύκλος από μελέτες), το επόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν έργα για την επέκταση των δύο πετάλων που θα αυξήσουν τη χωρητικότητα της Λεωφόρου κατά 5 με 6.000 θέσεις. 

Οι «πράσινοι» εκτιμούν πως, εάν τα έργα καλλωπισμού του «Απόστολος Νικολαΐδης» αρχίσουν τον Οκτώβριο, το γήπεδο θα είναι έτοιμο λίγο μετά τα Χριστούγεννα, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να… μετακομίσει στο «σπίτι» του στις αρχές του 2013. Δηλαδή από τη 16η αγωνιστική και την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, με το «τριφύλλι» να προλαβαίνει άλλα 7 ματς στη Λεωφόρο μέχρι το τέλος της περιόδου με Πανθρακικό, Ξάνθη, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Πλατανιά, Πανιώνιο και Βέροια. Σε ό,τι αφορά τώρα την Ευρώπη, εφόσον προκριθούν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στο ΟΑΚΑ τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του νέου γηπέδου… 
Προχωράει και για Βοτανικό Οπως έχουμε επισημάνει, η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο είναι ανεξάρτητη από το θέμα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος (φωτό) και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους. 

Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και η χθεσινή, νέα επαφή ανάμεσα στον πρόεδρο της Συμμαχίας και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, οι οποίοι συζήτησαν την προοπτική αναζήτησης τρόπων χρηματοδότησης του νέου γηπέδου από τη δημοτική αρχή, πιθανότατα μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Με τον δήμο δηλαδή να αναλαμβάνει το χτίσιμο του γηπέδου και τον Παναθηναϊκό να το ενοικιάζει για τα επόμενα 40-50 χρόνια. 
Την ίδια ώρα χθες το πρωί υπεγράφη από τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη το προεδρικό διάταγμα για τη «Στρατηγική Μελέτη της Διπλής Ανάπλασης». Ενα σημαντικό βήμα προς την ανάπλαση, το οποίο ωστόσο για να έχει αντίκρισμα και να περάσει από το ΣτΕ θα πρέπει να γίνουν και νέες συμβάσεις ανάμεσα σε δήμο, Ερασιτέχνη και Βωβό. 
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι επαφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: