Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ελεύθερος ο Γ. Παπαντωνίου με εγγύηση 50.000 ευρώ

Στον αρμόδιο ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου σχετικά με τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Πρόκειται για την υπόθεση με τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα «HSBC» με τα 2,2 εκ. δολάρια και  ο οποίος ανήκει στη σύζυγό του και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Η κατηγορία για την οποία ο πρώην υπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις αφορά την υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, ενώ η σύζυγος του απολογήθηκε για απλή συνέργεια στο αδίκημα. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, όπως επίσης και η σύζυγος του στην οποία επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει αρχικά στη Βουλή  δηλαδή ότι ο ίδιος αγνοούσε αυτόν τον λογαριαμό καθώς ανήκε στη σύζυγό του αφού περιείχε χρήματα που είχε καταβάλει ο πρώην σύζυγος της για τα παιδιά τους! Βέβαια αργότερα ο πρώην υπουργός είχε παραδεχτεί πως τελικά γνώριζε για το λογαριαμό και στον οποίο βρίσκονται χρήματα τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν διατάξει έλεγχο σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Παπαντωνίου και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Επίσης ομάδα εισαγγελέων ερευνά όλες τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά τη διάκεια της θητείας του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

NEWS IT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: