Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από τον περιφερειακό της Καλαμάτας

Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και συγκεκριμένα του περιφερειακού της Καλαμάτας, καθώς η κοινοπραξία «Μορέας» εργάζεται σε κάθε σημείο του έργου όπου έχει αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή σε όλα τα σημεία όπου έχει τη γη στη διάθεσή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκαν εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες, τις οποίες παραχώρησε πιλότος με δική του πρωτοβουλία, προς τον οποίο υπάρχουν ευχαριστίες

Στην πρώτη αεροφωτογραφία, που παρουσιάζει την πρόοδο των εργασιών από σημείο νοτίως της Σπερχογείας, φαίνεται η διαδρομή του υπό κατασκευήν αυτοκινητοδρόμου προς ανατολάς. Η ευθεία γραμμή στην κατεύθυνση βορρά – νότου είναι η σιδηροδρομική γραμμή, πάνω από την οποία έχει κατασκευασθεί τεχνικό, ώστε να διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος (άνω διάβαση). Στο δεξί άκρο της φωτογραφίας, μπορεί κανείς να δει το Νοσοκομείο Καλαμάτας.


Στη δεύτερη αεροφωτογραφία, παρουσιάζεται ο περιμετρικός στην περιοχή βορείως του εργοστασίου Καρέλια. Είναι εμφανή τα έργα για την κατασκευή του κόμβου εργοστασίου Καρέλια και παράλληλα με την ανατολική πλευρά της βιομηχανίας αυτής, φαίνεται ο υπό κατασκευήν κλάδος μέσω του οποίου θα συνδέεται ο περιμετρικός με την οδό Αθηνών (έχει διαμορφωθεί η αρχή του κλάδου αυτού). Στον κόμβο εργοστασίου Καρέλια μπορεί να δει κανείς τη διάβαση με την οποία θα περνούν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο όσοι χρησιμοποιούν τον κλάδο προς και από την οδό Αθηνών.

Στην τρίτη αεροφωτογραφία, είναι εμφανής η πρόοδος των εργασιών στο τμήμα του περιμετρικού κάτωθι των Λαιΐκων. Στο άνω δεξί άκρο φαίνεται το εργοστάσιο Καρέλια και στο αριστερό άκρο της φωτογραφίας ο υπό διαμόρφωση κόμβος Λαιΐκων.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ
 Επισημαίνεται πως για την πρόοδο των εργασιών του περιμετρικού κρίσιμο θέμα είναι εκείνο των απαλλοτριώσεων, ώστε να μπορεί η κοινοπραξία να καταλάβει τη γη και να εργασθεί. Στις 12 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να διεξαχθεί δίκη για την απαλλοτρίωση πλησίον του κόμβου εργοστασίου Καρέλια, ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση του περιμετρικού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την οδό Αθηνών.
Αναμένονται, ακόμη, πολλές αποφάσεις δικαστηρίων για διοικητικές αποβολές, ενώ μεγάλη σημασία έχει η απόφαση του Εφετείου για τη συμπληρωματική απαλλοτρίωση σε όλο το μήκος του περιμετρικού.

ΚΑΛΩΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΔΟΝΤΑ
 Ο νότιος κλάδος της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα (κατεύθυνση προς Μάνη) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (για λόγους ασφαλείας δεν έχει κατασκευασθεί το ανατολικό ακρόβαθρο προς Τούρλες), ενώ προχωρεί με καλούς ρυθμούς η κατασκευή του βορείου κλάδου αυτής της γέφυρας του περιμετρικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: