Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «Ιππόδαμος» σκάβει τη γραμμή προς Πειραιά

ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ


Ο «Ιππόδαμος» σκάβει τη γραμμή προς Πειραιά
ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ
Ξεκίνησε τις εργασίες για τη διάνοιξη της σήραγγας επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος» ο οποίος σε περίπου 2,5 χρόνια, εφόσον διανύσει 6,5 χλμ., θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο μετροπόντικας θα περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη.
Ο «Ιππόδαμος» πήρε το όνομά του από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο. Στοιχεία του Ιπποδάμειου συστήματος της αρχαίας πόλης του Πειραιά αποκαλύπτει η εκτελούμενη στο πλαίσιο του έργου του Μετρό αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του έργου και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις προσπάθειες της Αττικό Μετρό, της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του έργου και κυρίως όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του μηχανήματος.
«Ένα ακόμη μεγάλο έργο της Αττικό Μετρό που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, υπογραμμίζοντας πως «με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον Πειραιά με το λιμάνι του και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των δήμων, όπου κατασκευάζονται οι νέοι σταθμοί».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος επισήμανε πως «η εκκίνηση του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Είναι επίσης μια σημαντική μέρα για τις δυτικές συνοικίες της Αττικής και τον Πειραιά. Τα μεγάλα έργα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας».
Η εκκίνηση της λειτουργίας του, έγινε υπό την επίβλεψη του πρόεδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστου Τσίτουρα, ενώ παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο αντιπρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Δημητρης Γρίβας, τα μέλη του Δ.Σ. και ο γενικός διευθυντής της Αττικό Μετρό Α.Ε., Π. Παπαχλιμίντζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: