Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

H Google απαθανατίζει την κατεστραμμένη Φουκουσίμα


H Google απαθανατίζει την κατεστραμμένη Φουκουσίμα

H Google απαθανατίζει την κατεστραμμένη Φουκουσίμα
O αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου, Google, δημοσίευσε νέες εικόνες των εγκαταλελειμμένων δρόμων πόλεων και χωριών της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.

Μέσω της ιστοσελίδας "Mirai no kiokou" (Μνήμη για το μέλλον), η Google παρουσιάζει χάρη στο εργαλείο της "Street View" εικόνες από 12 κατεστραμμένες περιοχές της νομαρχίας της Φουκουσίμα, ανάμεσά τους οι πόλεις Φουτάμπα και Οκούμα, στη μεθόριο των οποίων βρίσκεται το κατεστραμμένο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι.
Οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από τις αρχές μη κατοικήσιμες για χρόνια εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Η Google δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από τις περιοχές που εκκενώθηκαν: Ιϊτάτε, Κατσουράο, Καβαούτσι, Ναράχα, Χιρόνο και Μιναμιζόμα, όλες στη νομαρχία της Φουκουσίμα. Προσεχώς θα προσθέσει φωτογραφίες από τις περιοχές Καβαμάτα, Ταμούρα και Τομιόκα, καθώς "οι λήψεις είναι σε εξέλιξη", εξήγησε εκπρόσωπος της Google.
Οι νέες όψεις δείχνουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, δρόμους γεμάτους λακκούβες και άλλες ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Φουτάμπα, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο.
Ο αμερικανικός όμιλος χρησιμοποιεί γι αυτήν την υπηρεσία του ένα ειδικό όχημα γεωεντοπισμού εξοπλισμένο με μια κάμερα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις πραγματοποίησης για την προστασία του προσωπικού της από την ραδιενέργεια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Οι νέες όψεις μπορούν μερικώς να συγκριθούν με αυτές από τις ίδιες περιοχές πριν από το δυστύχημα.
Η Google είχε εγκαινιάσει αυτήν την εικονική περιήγηση στις πόλεις-φαντάσματα τον περασμένο Μάρτιο με την επίσκεψη στην εκκενωθείσα πόλη Νάμιε, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση των τοπικών αρχών.
Δείτε τις εικόνες εδώ

Δείτε ακόμα εικονικά την είσοδο του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι εδώ

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: