Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε στα ασφαλιστικά Ταμεία - Ποινές έως ισόβια

Για τις κατηγορίες της απάτης, της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της φοροδιαφυγής και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης
Την ενοχή 13 από τους 14 κατηγορούμενους της υπόθεσης του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε στα ασφαλιστικά Ταμεία έκλεισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
 Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα ισόβια εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, για απάτη, απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ένοχοι κρίθηκαν οι:
- Γιώργος Αποστολιδης, υπεύθυνος της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή»
- Θοδωρος Πρινιωτακης, υπεύθυνος της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή»
- Γιώργος Παπαμαρκακης διευθύνων σύμβουλος «ΝΑΜ Χρηματιστηριακής»
- Αγαπιος Σημαιοφορίδης, πρόεδρος ΤΕΑΔΥ
- Παναγιωτα Καραδήμα διευθύντρια ΤΕΑΔΥ
- Παναγιώτης Δεμέστιχας, ΤΕΑΥΦΕ
 - Γερασιμος Κονιδαρης, ΤΕΑΥΦΕ
- Κωνσταντίνος Χρηστίδης, πρόεδρος ΤΕΑΟΚΑ
- Χαραλαμπος Αδαμοπουλος, JP Morgan
- Αβρααμ Σαββιδης, JP Morgan
- Νικος Μπουγος, Hypovereisbank
- Δημήτρης Λιάτης, λογιστής
- Αγγελος Λιάτης, λογιστής
Την αθώωση του Ευγ. Παπαδόπουλου, πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, έκρινε το δικαστήριο. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο εισαγγελέας της έδρας Σοφοκλής Λογοθέτης έχει εισηγηθεί την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.
Ο εισαγγελικος λειτουργός έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης όπως και οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» για απάτη από κοινού.
Επίσης, είχε προτείνει την ενοχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος των στελεχών της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργου Αποστολίδη, και Θεόδωρου Πρινιωτάκη- ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) και του υπευθύνου της ΝΑΜ Γιώργου Παπαμαρκάκη.
 Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των στελεχών της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου για άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη.
Αντίθετα, είχε ζητήσει ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από το αδίκημα της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και την πλήρη αθώωση του Ευγένιου Παπαδόπουλου.

 www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: