Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) απαντά στο «άνοιγμα» του Γ. Παπανδρέου - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Αν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως, θα υπάρχει μια άλλη στρατηγική βάση, ανέφερε χαρακτηριστικά
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι υπό τη σημερινή του μορφή δεν μπορούν να υπάρξουν ως συνομιλητές, απαντώντας επί της ουσίας στο "ανοιγμα" του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου.
 Όπως επισήμανε σε δήλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι «αν (σ.σ. τα μέλη του ΠΑΣΟΚ) μέσα από τις δικές τους διαδικασίες επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως, θα υπάρχει μια άλλη στρατηγική βάση».
Ωστόσο, απέκλεισε από αυτήν τη συνεργασία το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλδημοκρατία, δεν μπορεί να έχει συνομιλητή τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά την οικονομία και τις προτάσεις Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε «για φορολογία κερδών και όχι συντελεστών παραγωγής.
 Εμείς, έχουμε ανάγκη από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που να είναι αναδιανεμητικό, σταθερό, που δεν θα επιβαρύνει τα γνωστά και μόνιμα υποζύγια και που θα μπορούμε να το υλοποιήσουμε, διότι υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια που δεν κατορθώνει να εισπράξει αυτή τη στιγμή ο μηχανισμός».
Ερωτηθείς, τέλος, για τις εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υποστήριξε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος και ειδικά για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια «θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούμε σε μια λογική ελεύθερης εισαγωγής». 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: