Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Έρευνα: Το πορνό «καίει» τον εγκέφαλο και μειώνει τη φαιά ουσία

Μειωμένη φαιά ουσία, σε συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, παρουσιάζουν οι άντρες που παρακολουθούν πολλές ώρες βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές από το Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Max Planck, στο Βερολίνο, όσοι εκτίθενται σε «ένα μεγάλο εύρος κατανάλωσης πορνογραφίας», έχουν μειωμένη φαιά ουσία αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ευθύνεται το πορνό.

Συγκεκριμένα, εξέτασαν 64 άντρες 21-45 ετών που παρακολουθούσαν καθημερινά ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Οι εθελοντές δεν γνώριζαν τη φύση της έρευνας και ενημερώθηκαν πως πρόκειται για «επιστημονική μελέτη που περιλαμβάνει μετρήσεις μαγνητικής τομογραφίας».

Οι 64 εθελοντές απάντησαν σε ερωτηματολόγια και η μέση παρακολούθηση ερωτικών ταινιών ξεπερνούσε τις 4 ώρες την εβδομάδα. Επίσης, κλήθηκαν να κοιτάξουν εικόνες από ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου την ώρα που καταγραφόταν η εγκεφαλική τους δραστηριότητα με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας.

Η ανάλυση έδειξε πως: «ο όγκος της φαιάς ουσίας στον δεξιό κερκοφόρο πυρήνα του ραβδωτού σώματος είναι μικρότερη με την υψηλή χρήση πορνογραφίας». Παρά τη διαπίστωση οι ειδικοί δε μπόρεσαν να πουν με ασφάλεια εάν φταίει το «καθαρά» το πορνό για τη μείωση που καταγράφηκε στη φαιά ουσία.

Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγούν, διότι μπορεί τα άτομα με μειωμένη φαιά ουσία να έχουν αυξημένη ροπή στο πορνό. Επίσης, εξηγούν ότι άτομα με μικρότερη ποσότητα φαιάς ουσίας θα μπορούσαν να απαντήσουν με περισσότερη ειλικρίνεια εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους.

Τέλος, διαπίστωσαν ότι: «Τα άτομα με μειωμένο όγκο στο ραβδωτό σώμα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερη εξωτερική διέγερση για να νιώσουν απόλαυση».

http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: