Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βαρουφάκης έστειλε στον Ντάισελμπλουμ το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

- Πριν από λίγο επισημοποιήθηκε πως ο Βαρουφάκης έστειλε στις Βρυξέλλες το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν γίνεται λόγος για παράταση του Προγράμματος
- Διαστάσεις ιστορικής σημασίας παίρνει πλέον η συνεδρίαση του Euro Working Group όπου θα γίνει η πρώτη εξέταση του ελληνικού αιτήματος
- Εαν δοθεί το πράσινο φως τότε η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί σε έκτακτο Eurogroup
- Η συμφωνία για παράταση θα λύσει τη θηλιά του Ντράγκι και της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες

Ώρα 11.05 έγινε επίσημα γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών έστειλε το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώτος που θα διαβάσει το ελληνικό αίτημα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Το αίτημα ονομάζεται τεχνικά ως επέκταση του "master financial assistance facility agreement'' από την ευρωζώνη και επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές.

Από χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, βγαίνοντας από τη Βουλή, μετά την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν αισιόδοξος ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, αφού βεβαίως περάσει πρώτα από το σημερινό Euro Working Group.
«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικων.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: