Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Σε εξέλιξη τα έργα στην Πελοπόννησο


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη», ενώ από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει και αναπροσαρμογή στις τιμές των διοδίων. Στον αυτοκινητόδρομο μετά και τις εργασίες που ολοκληρώνονται σύντομα, θα λειτουργούν τέσσερις σήραγγες με διαχωρισμένη κυκλοφορία (Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και Ραψομάτη), μέσω των οποίων εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια η κυκλοφορία.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου τμήματος Κορίνθου ? Τρίπολης.Επίσης, πρόσφατα παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, το οποίο παρακάμπτει τις επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης και συντομεύει σημαντικά το ταξίδι προς την Καλαμάτα.

Επιπλέον, λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ)

Παροχές
Σε όλα τα νέα τμήματα λειτουργούν:

Σε εξέλιξη τα έργα στην Πελοπόννησο
  • 24ωρη διαχείριση κυκλοφορίας (Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και κινητές μονάδες περιπολίας, συντήρησης-επέμβασης)
  • Αριθμός έκτακτης ανάγκης «1866» και τηλεφωνική εξυπηρέτηση
  • Οδική βοήθεια
  • Ηλεκτρονικά διόδια / Εξυπηρέτηση συνδρομητών Αττικής Οδού (στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη)

Η υλοποίηση του Αυτοκινητοδρόμου γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ τα έσοδα από τα διόδια αποτελούν βασικό πόρο χρηματοδότησης του Έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ ?με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης, μετά τις 6/9/2010 οι τιμές διοδίων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% θα αναπροσαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: