Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ανοίγουν οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό


Αν και είναι έτοιμοι εδώ και καιρό, οι σταθμοί του μετρό παρέμεναν κλειστοί επειδή δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση σηματοδότησης με την εταιρεία Siemens.

Το πράσινο φως για τη λειτουργία των επτά νέων σταθμών του Μετρό, που, άναψε ουσιαστικά ο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο οποίος έδωσε σήμερα εντολή να προωθηθεί άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για το Σύστημα Σηματοδότησης, προκειμένου οι νέοι σταθμοί να αποδοθούν συντομότερα στο επιβατικό κοινό.

Της σημερινής απόφασης του κ. Βορίδη έχει προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή αφού έπρεπε ήταν αναγκαίο να αρθούν τα εμπόδια που είχαν υψωθεί μετά τις απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens, με αφορμή τα σκάνδαλα για μίζες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τέλος εκτιμάται, ότι το αργότερο σε 15 μήνες όλοι οι σταθμοί θα παραδοθούν στην κυκλοφορία και θα εξυπηρετούνται περίπου 160.000 επιβάτες ημερησίως.

Αναλυτικά πρόκειται για

- τους τέσσερις σταθμούς Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού που βρίσκονται στην επέκταση της γραμμής 2 προς Ελληνικό,

- τους δύο σταθμούς Περιστέρι και Ανθούπολη στην επέκταση της γραμμής 2 προς Περιστέρι

- τον σταθμό Αγία Μαρίνα, που βρίσκεται στην επέκταση της γραμμής 3 προς Χαϊδάρι.

Μάλιστα, οι σταθμοί των νοτίων προαστίων έχουν ήδη καθαριστεί και περιμένουν την τελετή των εγκαινίων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: