Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Ένας από τους βομβιστές στο Stade de France είχε εισιτήριο και ετοιμαζόταν να μπει μέσα !

Τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας έξω από το Stade de France είχε εισιτήριο για τον αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας και ήταν έτοιμος να μπει στο γήπεδο, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal.
Όπως αποκάλυψε στην αμερικανική εφημερίδα αστυνομικός, οι αρχές εντόπισαν ότι ο άντρας φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά ενώ εκείνος προσπάθησε να μπει στο στάδιο, 15 λεπτά αφού είχε αρχίσει το φιλικό παιχνίδι.
Στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς, ο άντρας ενεργοποίησε τα εκρηκτικά.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι στόχος των βομβιστών ήταν να μπουν στο στάδιο και να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά αφήνοντας μεγάλο αριθμό νεκρών.
Τρία λεπτά μετά το πρώτο περιστατικό, ένας άλλος άντρας ανατινάχτηκε έξω από το Stade de France. Ο τρίτος βομβιστής έπραξε το ίδιο έξω από ένα κοντινό McDonald’s. Σε αυτά τα τρία περιστατικά σκοτώθηκε ένας πολίτης.
Όταν ακούστηκε η πρώτη έκρηξη στο γήπεδο, κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε, γιατί αρχικά θεώρησαν ότι πρόκειται για πυροτέχνημα. Ο αστυνομικός που μιλάει στην εφημερίδα λέει πως λίγα δευτερόλεπτα μετά άρχισε να ακούσει στο walkie-talkie ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και πως φυγαδεύουν από το στάδιο τον πρόεδρο Ολάντ.
«Μόλις είδα τον Ολάντ να φυγαδεύεται κατάλαβα ότι δεν ήταν πυροτέχνημα» τόνισε.
Οι αρχές ενημέρωσαν τον κόσμο μέσα στο γήπεδο αρκετά αργότερα για να αποφευχθεί ο πανικός. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι υπάρχει τρομοκρατική επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.
- See more at: www.defencenet.gr/defence/

Δεν υπάρχουν σχόλια: