Σύμφωνα με το διοικητή της «Bank Austria», τα προβλήματα της Ελλάδας φυσικά και δεν μπορούν να λυθούν στη διάρκεια μιας γενιάς και βέβαια δεν επιτρέπεται να απομυζήσει κανείς από τους Ελληνες και τα τελευταία αποθέματα του δυναμικού τους
Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα έθετε υπό αμφισβήτηση ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, προειδοποίησε ο διοικητής της μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστρίας, της «Bank Austria», Βίλιμπαλντ Τσέρνκο, σημειώνοντας πως, η Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά αν θα αφήσει να εξέλθει μια χώρα-μέλος από την Ευρωζώνη.
Σε αντίθεση με τον διοικητή, επίσης μιας από τις τρεις μεγαλύτερες αυστριακές τράπεζες, της «Erste», Αντρέας Τράιχλ, που προβλέπει ότι η απειλούμενη με χρεοκοπία Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ο κ. Τσέρνκο θεωρεί πως στην Ευρώπη δεν συμφέρει να υπάρξει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας, γιατί αυτό θα αποτελούσε ένα πιστοποιητικό της δικής της (ΣΣ της Ευρώπης) αποτυχίας.Σύμφωνα με το διοικητή της «Bank Austria», τα προβλήματα της Ελλάδας φυσικά και δεν μπορούν να λυθούν στη διάρκεια μιας γενιάς και βέβαια δεν επιτρέπεται να απομυζήσει κανείς από τους Ελληνες και τα τελευταία αποθέματα του δυναμικού τους, αλλά θα πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους προοπτική, καθώς αυτό που λείπει είναι τα κίνητρα ανάπτυξης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος ο ισολογισμός της τράπεζας «Bank Austria», φέρεται να έχει επιβαρυνθεί πέρσι από την ελληνική κρίση χρέους, με συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ, που έπρεπε να διαγραφούν σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Εξάλλου, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», που προαναγγέλλεται πρωτοσέλιδα με τίτλο «Μέρος της ελληνικής βοήθειας έχει χαθεί», ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας, Ράινχολντ Μίτερλενερ, επισημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί»μεγαλύτερη την πιθανότητα να χρειαστεί να προβούμε σε διαγραφή, από την πιθανότητα να μας επιστραφεί όλη η βοήθεια».
Κατά την άποψη του κ. Μίτερλενερ, «η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχει ανάπτυξη, για αυτό και πρέπει να φροντίσουμε στο να υπάρξουν κίνητρα και ανοικοδόμηση της οικονομίας», ενώ ο ίδιος συμπληρώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιτύχει την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ευρωζώνη, με την Ελλάδα να παραμένει μέλος της.
ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου