Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στο αρχείο στέλνουν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ: Δε στοιχειοθετούνται καταγγελίες εισηγείται ο εισαγγελέας


Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του πρώην μέλους της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 για να εισέλθει η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, αποφαίνεται στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίστηκε τη σχετική υπόθεση.
Όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή», ο εισαγγελέας εφετών Ι. Κούτρας στην πρότασή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της και, ως εκ τούτου, εισηγείται να μη γίνει σε βάρος του καμία κατηγορία.
Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, που απασχολεί τις δικαστικές αρχές, έφθασε στην Εισαγγελία ύστερα από καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά  η οποία είχε ισχυριστεί ότι διογκώθηκε το έλλειμμα με στόχο να υπογραφούν τα πολυσυζητημένα Μνημόνια και οι σχετικές δανειακές συμβάσεις.
Οι καταγγελίες Γεωργαντά διερευνήθηκαν από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και δόθηκε εντολή εκ μέρους του για άσκηση δίωξης κατά του Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.
Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν, από την ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες και η υπόθεση έκλεισε με τυπικές κλήσεις, δηλαδή χωρίς να ληφθούν απολογίες από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και δύο ακόμα μέλη της διοίκησής της.
Μετά ταύτα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο Αθηνών και εκκρεμεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προς τελική κρίση, όπου και υποβλήθηκε η πρόταση για ουσιαστική αρχειοθέτησή της από τον εισαγγελέα εφετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: