Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μπουλντόζες και λουκέτα σε κέντρα διασκέδασης


Οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που φοροδιαφεύγουν θα δουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν για ένα μήνα.

Οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κέντρων διασκέδασης στην παραλιακή ζώνη των Αθηνών, από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τη Γλυφάδα θα δουν τα μαγαζιά τους να γκρεμίζονται από μπουλντόζες.

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε πόλεμο κατά των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων που συνελήφθηκαν για εκτεταμένη φοροδιαφυγή βάζοντας «λουκέτο» στα μαγαζιά τους για διάστημα ενός μήνα, ενώ σε περίπτωση υποτροπής η ποινή θα έχει διάρκεια έξι μηνών.

Το «λουκέτο» αφορά σε 60 επώνυμα μαγαζιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Είναι ενδεικτικό του μεγέθους και του εύρους της φοροδιαφυγής το γεγονός ότι τρία στα τέσσερα μαγαζιά δήλωναν εισοδήματα κάτω των 15.000 ευρώ ετησίως, όσα δηλαδή ένας χαμηλοσυνταξιούχος!

Το οικονομικό επιτελείο καθιστά προφανείς της προθέσεις του εξαπολύοντας «φοροκυνηγητό» για την καλοκαιρινή σαιζόν, ενώ για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ θα επεμβαίνει εισαγγελέας.

Από την άλλη πλευρά, ξεκινάει γκρέμισμα των αυθαίρετων νυχτερινών κέντρων στην παραλιακή. Αρχή έγινε με το κέντρο «Φαντασία» στον Άγιο Κοσμά.

Συμβολικά παρευρέθη και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αφού είδε τις μπουλντόζες επι των έργω δήλωσε πως «Η περιοχή αποδίδεται στον πολίτη, στους νέους και στις οικογένειες» και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό κάθε οικογένεια χωρίς κόστος να έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι και ένα τουριστικό έργο, γιατί θα υπάρχει πρόσβαση και στους επισκέπτες. Το έργο αυτό θα συνδυαστεί με την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Στην «τελετή» παρευρέθη και υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη η οποία μίλησε για προσβασιμότητα των παραλιών της Αττικής σε όλους τους πολίτες. Το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει ανάπλαση της περιοχής με δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων.

Σημειώνεται πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: στην πρώτη από τη “Φαντασία” μέχρι το “Ακρωτήρι” και στη δεύτερη από το “Ακρωτήρι” μέχρι τον Ιππόκαμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: